Zupa pomidorowa - Przepis na zupę pomidorową

Dodaj do ulubionych

Zupa pomidorowa jest zupą przygotowywaną na bazie bulionu warzywnego lub rosołu. Podstawowym składnikiem zupy pomidorowej są świeże pomidory lub koncentrat pomidorowy. Tradycyjna zupa pomidorowa podawana jest z makaronem lub ryżem. Potrawy na bazie pomidorów są bardzo zdrowe i smaczne. Przygotowaliśmy dla Ciebie prosty przepis na zupę pomidorową. W tabelach poniżej znajdziesz wartości odżywcze w tym składniki mineralne, witaminy i kalorie dla  zupy pomidorowej.

PRZEPIS NA ZUPĘ POMIDOROWĄ

Szybki przepis na super smaczną  zupę pomidorową z warzywami ->

Kremowa zupa pomidorowa ->

Sekretem bogactwa tej zupy jest prawdziwe masło, świeże liście bazylii i słodka śmietanka. Proszę nie zastępować niczym tych produktów, bo inaczej nie będzie taka pyszna:)

 

WARTOŚCI ODŻYWCZE ZUPY POMIDOROWEJ

 ZUPA POMIDOROWA - WITAMINY 100g

Witamina 114,0 mg
Witamina    br
Witamina E 0,2 mg
Tiamina       0,014 mg
Niacyna 0,32 mg
Witamina B6 0,07 mg

 

 

 ZUPA POMIDOROWA - SKŁADNIKI MINERALNE 100g

Sód 22,0 mg
Potas 85,0 mg
Wapń 9,0 mg
Fosfor   10,0 mg

Magnez 5,0 mg
Żelazo 0,3 mg
Cynk 0,11 mg
Miedź 0,02 mg
Mangan 0,04 mg

 

 ZUPA POMIDOROWA - WARTOŚCI ODŻYWCZE

  100 g
Tłuszcze 0,1 g
 Tłuszcze nasycone 0,02 g
Cholesterol 0,0 g
Sód 22,0 g
Węglowodany 2,1 g
 Błonnik 0,5 g
 Cukry 0 g
Białko 1,0 g
Kalorie 
z tłuszczy 
z węglowadów 
z białka
11,0 kcal 
0,9 kcal 
8,4 kcal 
4,0 kcal

 

 

 

 

 

 

Autor: Stylnazdrowie.pl

Redakcja poleca
comments powered by Disqus

Powrót ↑