Brownie pyszny przepis który zawsze wychodzi

Dodaj do książki
Ocena


Czas przygotowania: 25 min
Czas gotowania: 35 min

Prosty przepis na brownie, które zawsze wychodzi!




Składniki

  • masło - 0,5 szklanki
  • cukier - 1 szklanka
  • jajka - 2 sztuki
  • ekstrakt z wanilii - 1 łyżeczka
  • kakao w proszku niesłodzone - 0,33 szklanki
  • maką uniwersalna - 0,5 szklanki
  • sól - 0,25 łyżeczki
  • proszek do pieczenia - 0,25 łyżeczki
  • masło rozmiękczone - 3 łyżki
  • kakao w proszku niesłodzone - 3 łyżki
  • miód - 1 łyżka
  • ekstrakt z wanilii - 1 łyżeczka
  • cukier puder - 1 łyżeczka

Przygotowanie

1. Rozgrzać piekarnik do 175 C. Natłuścić blachę do pieczenia.

2. W dużym garnku, stopić 1/2 szklanki masła. Zdjąć z ognia, a następnie dodać cukier, jajka i 1 łyżeczkę wanilii. Ubić z 1/3 szklanki kakao, 1/2 szklanki mąki, soli i proszku do pieczenia. Rozsmarować zrobioną mieszankę na przygotowaną blachę.

3. Piec w rozgrzanym piekarniku przez 25-30 minut.

4. Polewa: Wymieszać 3 łyżki zmiękczonego masła, 3 łyżki kakao, miód, 1 łyżeczkę ekstraktu z wanilii i cukru pudru. Wymieszać na gładką masę. Polewać brownie kiedy wciąż jest ciepłe.  

Źródło: http://allrecipes.com/Recipe/Best-Brownies/Detail.aspx

comments powered by Disqus

Powrót ↑