Kurczak po włosku

Dodaj do książki
Ocena


Czas przygotowania:
Czas gotowania: 20 min

Proste i szybkie danie dla zapracowanych osób.

 




Składniki

  • parmezan starty - 0,5 szklanki
  • suszone oregano - 2 łyżki
  • suszona pietruszka - 1 łyżeczka
  • czosnek w proszku - 0,5 łyżeczki
  • czarny pieprz mielony - 0,5 łyżeczki
  • margaryna stopiona - 3 łyżki
  • piersi z kurczaka bez kości i bez skóry - 4 sztuki

Przygotowanie

1. W płytkim talerzu, wymieszać pierwsze 5 składników.

2. Zamoczyć kurczaka w stopionej margarynie i w mieszance z przypraw (pierwsze 5 składników).

3. Umieścić kurczaka w natłuszczonym naczyniu do pieczenia.

4. Posypać mięso resztkami przypraw i margaryny.

5. Piec w temperaturze 220 C przez 15-20 minut.

Źródło: http://www.food.com/recipe/italian-chicken-26469

comments powered by Disqus

Powrót ↑