Marchewkowa zupa z curry

Dodaj do książki
Ocena


Czas przygotowania: 15 min
Czas gotowania: 25 min

Przepis na pyszną zupę marchewkową z curry. Zdrowe szybkie, łatwe i lekkie danie. Można ją udekorować śmietaną lub dodać rodzynki.

 




Składniki

  • cebula - 1 sztuka
  • olej - 2 łyżki
  • curry - 1 łyżka
  • marchewka - 3 sztuki
  • bulion warzywny - 2 szklanki
  • woda - w zależności od preferencji

Przygotowanie

1. Rozgrzać olej w garnku na średnim ogniu. Podsmażyć cebulę do zeszklenia. Wymieszać z curry. Dodać pokrojone marchewki i mieszać. Dodać bulion warzywny i gotować ok. 20 minut, aż marchew zmięknie.

2. Zmiksować blenderem. Rozcieńczyć wodą do uzyskania właściwej konsystencji.

3. Podawać  w miskach.

Źródło: allrecipes.com/Recipe/Curried-Carrot-Soup/Detail.aspx?evt19=1

comments powered by Disqus

Powrót ↑