
Marchewkowa zupa z curry
Dodaj do książki
Ocena
Czas przygotowania: 15 min
Czas gotowania: 25 min
Przepis na pyszną zupę marchewkową z curry. Zdrowe szybkie, łatwe i lekkie danie. Można ją udekorować śmietaną lub dodać rodzynki.
Składniki
- cebula - 1 sztuka
- olej - 2 łyżki
- curry - 1 łyżka
- marchewka - 3 sztuki
- bulion warzywny - 2 szklanki
- woda - w zależności od preferencji
Przygotowanie
1. Rozgrzać olej w garnku na średnim ogniu. Podsmażyć cebulę do zeszklenia. Wymieszać z curry. Dodać pokrojone marchewki i mieszać. Dodać bulion warzywny i gotować ok. 20 minut, aż marchew zmięknie.
2. Zmiksować blenderem. Rozcieńczyć wodą do uzyskania właściwej konsystencji.
3. Podawać w miskach.
1. Rozgrzać olej w garnku na średnim ogniu. Podsmażyć cebulę do zeszklenia. Wymieszać z curry. Dodać pokrojone marchewki i mieszać. Dodać bulion warzywny i gotować ok. 20 minut, aż marchew zmięknie.
2. Zmiksować blenderem. Rozcieńczyć wodą do uzyskania właściwej konsystencji.
3. Podawać w miskach.
Źródło: allrecipes.com/Recipe/Curried-Carrot-Soup/Detail.aspx?evt19=1