Meksykański Coleslaw - Pico de Gallo

Dodaj do książki
Ocena


Czas przygotowania: 20 min
Czas gotowania:

Meksykański Coleslaw - Pico de Gallo to pyszna alternatywna dla salsy. Świetnie komponuję się z dodatkiem chipsów tortilla. 




Składniki

  • kapusta rozdrobniona - 1 główka
  • pomidorki koktajlowe pokrojone w kostkę - 5 sztuk
  • czerwona cebula pokrojona w kostkę - 0,25 sztuki
  • papryczki jalapeno w słoiku pokrojone w kostkę - 0,25 sztuki
  • świeża kolendra drobno posiekana - 0,25 szklanki
  • sok z limonki - 7 łyżek
  • ocet winny z czerwonego wina - 3 łyżki
  • proszek chili - 0,25 łyżeczki
  • czarny pieprz mielony - 0,25 łyżeczki
  • sól - 0,25 łyżeczki
  • pieprz cayenne - do smaku

Przygotowanie

1. W misce, wmieszać kapustę, pomidory, czerwoną cebulę, 2 łyżki sosu ze słoika po papryczkach jalapeno, kolendrę, sok z limonki, ocet winny z czerwonego wina, proszek chili, czarny pieprz, sól i pieprz cayenne. Wstawić do lodówki na 2 godziny i podawać.

Źródło: http://allrecipes.com/Recipe/Pico-de-Gallo-with-Cabbage-Mexican-Coleslaw/Detail.aspx

comments powered by Disqus

Powrót ↑