Opiekana ryba z parmezanem

Dodaj do książki
Ocena


Czas przygotowania: 5 min
Czas gotowania: 10 min

Smakowity przepis na rybę w 15 minut! Opiekana w parmezanie z dodatkiem ziołowych przypraw.




Składniki

  • parmezan - 0,5 szklanki
  • masło zmiękczone - 0,25 szklanki
  • majonez - 3 łyżki
  • sok z cytryny - 2 łyżki
  • suszona bazylia - 1 łyżeczka
  • czarny pieprz mielony - 0,25 łyżeczki
  • cebula w proszku - 0,2 łyżeczki
  • sól - 0,2 łyżeczki
  • filety z tilapii lub dowolnej ryby - 1 kg

Przygotowanie

1. Rozgrzać piekarnik i ustawić na opiekanie. Natłuścić kratke i położyć folię aluminiową.

2. W małej misce, wymieszać parmezan, masło, majonez i sok z cytryny. Przyprawić suszoną bazylią, pieprzem, cebulą w proszku i solą. Dobrze wymieszać i odstawić na bok. 

3. Rozłożyć filety na folie. Opiekać kilka cm od źródła ciepła przez 2-3 minuty. Odwrócić filety i powtórzyć czynność. Wyjąć filety i posmarować zrobioną mieszanką (tylko na górnej części). Opiekać przez 2 minuty. Podawać.

Źródło: http://allrecipes.com/Recipe/Broiled-Tilapia-Parmesan/Detail.aspx

comments powered by Disqus

Powrót ↑