Pieczony bakłażan

Dodaj do książki
Ocena


Czas przygotowania: 10 min
Czas gotowania: 25 min

Alternatywna wersja pieczonego bakłażana z niską zawartością kalorii.

 




Składniki

  • majonez light - 0,5 szklanki
  • cebula zmielona - 1 łyżka
  • bakłażan pokrojony na 12 plasterków - 450 g
  • bułka tarta sucha - 0,33 szklanki
  • parmezan starty - 0,33 szklanki
  • przyprawa do kuchni włoskiej - 0,5 łyżeczki
  • olej roślinny -

Przygotowanie

1. Wymieszać pierwsze 2 składniki.

2. Rozsmarować na obu częściach bakłażan.

3. W płytkiej misce, wymieszać bułke tartą, ser, przyprawę do kuchni włoskiej. Zamoczyć bakłażana w zrobionej mieszance.

4. Umieścić bakłażana na natłuszczonym papierze do pieczenia.

5. Piec w temperaturze 220 C przez 12 minut.

6. Odwrócić bakłażana i piec przez kolejne 12 minut, aż będzie złoty.

Źródło: http://www.food.com/recipe/oven-fried-eggplant-aubergine-49387

comments powered by Disqus

Powrót ↑