Pieczony kurczak z czosnkiem

Dodaj do książki
Ocena


Czas przygotowania: 20 min
Czas gotowania: 35 min

Proste do zrobienia - wystarczy zamoczyć i upiec! Mocny, czosnkowy smak pieczonego kurczaka w panierce z bułki tartej. Pychota! 




Składniki

  • czosnek zgnieciony - 2 łyżeczki
  • oliwa z oliwek - 0,25 szklanki
  • bułka tarta sucha - 30 g
  • parmezan starty - 25 g
  • piersi z kurczaka bez skóry i bez kości - 4 sztuki

Przygotowanie

1. Nagrzać piekarnik do 220 C.

2. Podgrzać razem czosnek i oliwę.

3. W oddzielnym naczyniu, wymieszać bułkę tartą z parmezanem.

4. Zamoczyć piersi z kurczaka w mixie zrobionym z oliwy z oliwek i czosnku, a następnie zamoczyć w bułce tartej.

5. Umieścić w płytkim naczyniu do pieczenia.

3. Piec w nagrzanym piekarniku przez 30-35 minut, do momentu kiedy mięso nie będzie różowe a soki będą widoczne.

Źródło: http://allrecipes.com/Recipe/Garlic-Chicken/Detail.aspx?evt19=1

comments powered by Disqus

Powrót ↑