Zupa chrzanowa


Ocena


Autor: AsiaWu

Zupa chrzanowa jest po żurku kolejną propozycją zupy Wielkanocnej. Można podać ją z gotowanym jajkiem, rzeżuchą czy grzankami.

 

http://sprawdzonakuchnia.pl/zupa-chrzanowa/




Składniki

  • woda - 1,5 l
  • pietruszki średniej wielkości - 2 sztuki
  • selera - 50 g
  • ziemniaki średniej wielkości - 5 sztuk
  • śmietana 18% - 4 łyżki
  • jajka na twardo ugotowane - kilka
  • chrzan starty - 7 łyżek
  • por - 15 cm
  • sól - do smaku
  • pieprz - do smaku

Przygotowanie

1. Do garnka wlać wodę, włożyć wszystkie warzywa i przyprawy.

2. Chrzan i śmietanę zostawić na koniec.

3. Zupę gotować do miękkości warzyw, kiedy warzywa będą już miękkie miksować na gładki krem, doprawić chrzanem, śmietaną, solą i pieprzem do smaku.

4. Ugotowane jajka pokroić na kawałki, dodać porcję na każdy talerz.

5. Smacznego!

comments powered by Disqus

Powrót ↑