Tost z masłem orzechowym i bananem

Dodaj do książki
Ocena


Czas przygotowania: 2 min
Czas gotowania: 10 min

Słodki pomysł na śniadanie. Smażone jak tosty z serem, ale wypełnione stopionym masłem orzechowym i kawałkami bananów.

 




Składniki

  • olej roślinny - 1 łyżeczka
  • masło orzechowe - 2 łyżki
  • pieczywo pełnoziarniste - 2 kromki
  • banan pokrojony - 1 sztuka

Przygotowanie

1. Rozgrzać olej na patelni (na średnim ogniu). Rozsmarować 1 łyżkę masła orzechowego na każdej z kromek. Umieścić kawałki banana na wysmarowanej kromce pieczywa, a następnie zakryć pozostałą. Smażyć tosta, aż będzie miał złoto-brązowy kolor na każdej ze stron (ok. 2 minuty na każdą stronę).

Źródło: http://allrecipes.com/Recipe/Grilled-Peanut-Butter-and-Banana-Sandwich/Detail.aspx?evt19=1

comments powered by Disqus

Powrót ↑